Länkbyte



Länkbyte med de här goa tjejerna! :) Checka in bloggen!

Något nytt på gång

Förlåt för dålig uppdatering! Men idag så har jag suttit och kodat och inte till denna bloggen. Nä utan till min och Julias nya hästblogg :) Jag ska försöka att fortsätta att blogga hyfsat här men bara om foto och vardagen. Alltså hela mitt hästliv kommer hamna på hästbloggen istället. Namnet kommer ut när jag fixat klart designen och hela kodningen!

Kram på er så länge ♥



Besöksrekord!

Tack alla fina som har tittat in på bloggen! :D Blir superglad när ni kikar in och kommenterar. Fortsätt precis som ni gjort tidigare. Alla nya läsare, välkommna hit! Hoppas ni ska trivas och fortsätta läsa bloggen ♥



Mentalträning

Nu har jag lånat lite böcker och cd-skivor på bilblioteket om mentalträning för ryttare. Eftersom jag har det ganska jobbigt för tillfället i min ridning så ska jag lära mig att slappna av! Även att min nervösitet ska släppa. :)
Lånade bland annat:




2 månader ♥

Idag är det 2 månader sen jag provred min älskade häst! Minns att jag var nervös för att det inte skulle gå bra, men när jag kom upp och träffade honom försvann rädslan och han fångade mitt hjärta. 

Tänk vad mycket vi har utvecklats tillsammans under dom här 2 månaderna! Från första ridningen där du saktade av till skritt från trav 5 gånger per varv till att galopperat mer än halva ridbanan. Att du inte ville ställa dig i hörnen till att göra supersnygga framdelsvändningar.. Tänk vad vi har hunnit tillsammans! Rida på utebanan, rida ut, hoppa 80 cm, barbacka med en kompis, löshoppat, longerat och myst hur mycket som helst!

Pontus jag älskar dig och kommer alltid att göra det! ♥








Utan dig är jag ingenting ♥

Inlägg i utkast

Just nu har jag hela 31 inlägg som ligger i utkastet och väntar på att visas upp. Kommer vänta tills den nya designen kommer innan jag lägger in inläggen. Nu får ni nöja er med mina små inlägg som kommer någon gång om dagen för mer hinner jag verkligen inte.. Tycker ni att uppdateringen är hyfsad nu eller är den fortfarande lite för låg? Tycker ändå den har förbättrats en del :D



Nästa vecka...

kommer det släppas en jätterolig nyhet! Kanske inte så stor men ändå en rolig.

Så nu har ni något att se fram imot :D



Frågor

Jag ska börja med lite frågor som finns från ett hästquiz. Så i 6 inlägg framöver kommer jag skriva svar till frågorna. Dom handlar om lite olika grenar och sen vad som hänt i mitt hästliv. Så nu vet ni vad det är som kommer när jag svarar ;)



Goodmorning sunshine!

Idag känner jag mig bättre och hoppas verkligen att jag kan gå till skolan imorgon! Vill ju inte missa min fredag i stallet genom att vara sjuk. Slutar vid 12.45 så det blir väl att åka till stallet nån gång vid 15.00 (om jag nu inte är sjuk)

Så ha det gott så länge :)

 

 


Bloggar jag läser

www.dailyhorses.blogg.se

www.julialord.blogg.se

www.mixto.blogg.se

www.ponnysanning.se

www.claraslife.devote.se

www.ebbaaullsater.bloggplatsen.se

Dessa läser jag varje dag! Läser flera andra också men då bara någon gång ibland ;)




N*****

Älskar dig <3 grattis på födelsedagen :D


Nyheter på bloggen!

Snart kommer det en HELT NY DESIGN! Känner ni er taggade att få något nytt att glo på? Det gör jag. Har jobbat med allting idag och är faktiskt riktigt nöjd än sålänge! Har dock inte gjort headern än men det kanske jag hinner imorgon eller ikväll. Har aldrig varit speciellt bra på att koda men idag så hittade jag en grym sida som fick mig att fatta. Ska bli roligt att sätta in den här sen och se vad ni tycker om den. Det är ju faktiskt ni som ska se mest på den och inte jag, haha! 

Tycker det ska bli kul att fixa och trixa med bloggen ;)




Litet sneakpeak-collage!

H&M shopping!

Var ju på stan i fredags innan jag klipptes och hade disco. Sprang in på H&M en stund och kom ut med 2 godingar som kommer användas en hel del i sommar tror jag! :D 

Hittade också ett par shorts men fanns ingen bild på dom!



Mamma & Pontus

Nu när jag var sjuk fick mamma rycka ut och åka upp till pållen. Innan hon åkte var hon riktigt nervös över att klara sig själv där uppe.. Så jag fick undervisa lite för att hon skulle vet lite mer om allt. Så hittade en film på youtube som hon fick titta på om hur man ska sköta om hästen innan ridningen! Haha, men hon skötte sig riktigt bra enligt Frida som jag hade lite kontakt med under tiden ;) 

Så nu klarar mamma av att sköta ifall vi nu skulle skaffa häst någon dag! ^^



Favorit från Hööks




Min favorit från Hööks är deras underbara läderbalsam från Windsor. Har användt det länge på Dottens träns och gud vilken skillnad det har blivit alltså! Jättemjuka remmar och ett glänsade läder ger det. Kommer alltid använda det här balsamet till mitt läder.

Ska ju snart ta tag och putsa Pontus läder och då kör vi på det här också ;)

Finns här!

Vecka 13

Måndag: Hoppa Pontus Blivit sjuk!

Tisdag: Inget planerat

Onsdag: Ridning på lektion

Torsdag: Scouterna

Fredag: Stallet , marathon med Nelly 

Lördag: ev.Stallet

Söndag: Inget planerat




Haircut

Drar nu till frisören! Ska nog på stan en sund också. Kanske kommer hem med något av detta ;)



Hoppning

Idag är det hoppning på programmet! Hoppas på att jag får Kuhs faktiskt eftersom han hoppar väldigt bra. Annars hade jag en liten fundering på att få ner Ponteman och hoppa honom.. Men eftersom Erica har honom idag och mamma inte har kört transport nån gång så får det vänta. Hoppas att jag kan ha honom någon annan dag på en ridlektion :)



Kanske...

Fram tills nästa måndag kommer bloggen ligga lågt som ni kanske redan märkt!

Har verkligen mycket att ta igen nu på lite olika håll och vill gärna utnyttja den tiden. Så ledsen men jag behöver den här pausen :(


Schabrak

Var inne på hööks en liten sväng idag med två kompisar. Hittade ett schabrak till Ponte och en rumpvärmare till hans sadel! Tittade på ett par lindor men bestämde mig för att vänta lite och se om det kommer ännu bättre :)



Stall med mycket folk

Var ganska mycket folk idag faktiskt! Trodde stallet skulle vara väldigt lungt men det var lite folk överallt. Tog det väldigt lungt idag där uppe. Gjorde Dottens träns och tog ju hand om rykttävlingen idag. Kom ca 15 st barn som ville vara med på tävlingen. Förklarade lite om hur det gick till och allmänt vad som gällde! Riktigt roligt att hjhälpa till med det.

Under tiden barnen ryktade så tog jag, Moa och Alica fram såpa så vi kunde tvätta lite svansar. Började med Dot Com. När vi var inne i vattenspiltan kom vi på/märkte att han verkligen inte tycker om vatten.. Efter lite kämpande gav vi upp och gick tillbaka in i boxen med honom. Tog istället ut Quilpine som är lugn som en filbunke. Stod där och gjorde verkligen ingenting! Avslutade med Lilleman som var lite spänd men inte gjorde något. Sen var tiden slut för dom som skulle rykta. 

Var en riktigt lyckad dag som avslutades med att sitta tillsammans med goda vänner i cafeterian och äta godis! Love it





Vitlöksbröd

Måste bara tipsa om det här alltså!

Hade inget gott bröd hemma idag så då hittade ett hamburgarbröd och kom på att jag kunde ta fram brödrosten. Stoppade i brödet och satte på den med låg värme. Tog upp den när den var krispig men inte för brun. Hittade också vitlökssmör i kylskåpet som jag bredde på. Alltså vilken smak! Det var helt otroligt gott. Pröva det alltså :D


Rykttävling

Trodde ju det skulle vara vanlig lektion på Jfk idag men det är ju teorivecka denna veckan! Så idag ska jag vara med på en rykttävling. Vet inte riktigt vilken häst jag vill ha men det få vi se när jag kommer upp till stallet :)


Julia

Slutade lite tidigare idag just i min klass så jag ska vara med Julia! Ska upp till stallet med henne för att kolla på hennes ev. medryttarhäst istället för att shoppa :)


Veckoplanering v.11

Måndag: Pontus med mormor och mamma

Tisdag: Ut och shoppa

Onsdag: Lektion på JFK

Torsdag: Studiedag ev. vara med Nelly och ha Sagan om ringen maraton 

Fredag: Upp till stallet för att ta hand om Dot Com, hålla i rykttävling

Lördag: Ta hand om Dotcom

Söndag: Ledigt

Awsome vecka! :D


Trasan & Comie


Mobilinlägg på blogg.se

Som de flesta vet så är det något fel med Blogg.se-app. När man skrivit ett inlägg där så går det ju inte att kommentera! Tycker det är ganska jobbigt att inte kunna kommentera eller få kommentarer på mobilinlägg. Får inte iväg mina inlägg där ifrån ibland vilket också är väldigt irriterande! 

Men därför försöker jag att alltid ha inlägg från datorn men ibland kommer det nog bli lite inlägg från mobilen :/ 



Pajas

Bättre sent än aldrig.. När vi var där spöregnade det verkligen. Inte det bästa vädret för en provridning.

Pajas var en väldigt go ponny som var någon blandning av pigg och seg. Han lyssnade bra på hjälperna och hade ett väldigt fint steg.

Marimba som Sara red var en helt annan hästdimension än vad vi har varit med om! Hon var VÄLDIGT känslig och pigg. När dom skrittade fram på långs tyglar fattade hon bara helt plötsligt galopp och for i väg med väldans fart! Gjorde det om och om igen men Sara satt kvar.

Vi ska dit snart igen för att prova och känna dom lite fler gånger!


Ellos beställningar

Idag ska mina beställningar från Ellos komma :D 2 linnen och en med trekvarts ärmar! Men toppen kommer inte förrens typ 25 maj.





Provridning

Imorgon ska jag och min kompis Sara på provridning. Jag ska då provrida Pajas och Sara ska prova en häst som heter Marimba! Hon är Agnes häst som också behöver hjälp i sommar när jag har Pajasen. En stor häst på 165 cm som är ganska känslig men väldigt snäll. Ska bli jättekul att äntligen få pröva att rida honom :D


Marimba & Agnes!

Pajas

Igår åkte vi upp för att träffa min ev. sommarhäst som jag ska ha under 1-2 veckor. När vi kommer upp till stallet träffar vi mammas kompis och hennes 2 barn, Agnes 17 år och Ebba 11 år. Ebba är den som äger och rider Pajas för det mesta. Kände att vi snabbt kom överrens väldigt bra! Stod och pratade en liten stund om vad som hänt i vårat hästliv än sålänge. Vi gick in i stallet för att träffa Pajas och Marimba som Agnes häst heter.

Pajas var jättesöt och såg jättego ut. Även Marimba såg väldigt mysig ut. På Pajas rumpa står det ett P som dom sparat när dom klippt honom. Han är nämligen helklippt, har bara pälsen kvar på benen och sen lite på ryggen där sadeln ligger. Båda tjejerna skulle rida så när dom var klara med hästarna gick vi ut till ridbanan. Var verkligen jättemysigt där ute. Båda två såg väldigt fina ut att rida och jag längtar faktiskt jättemycket till provridningen :D









Ridning på JFK

Idag är det första gången jag rider på JFK på en månad. Är faktiskt lite smått nervös.. Vet inte vilken häst jag ska ha och hur det kommer gå :/ Hoppas det blir bra nu då!



Ridbanan

När vi kom upp till Ponte igår träffade jag Frida som stod och mockade inne hos Prime. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra idag, så vi bestämde att vi skulle rida ut i 10 minuter och sedan vara på ridbanan ett tag. Pontus var inte alls på humör och inte jag heller så det var liksom ingen speciellt bra riddag idag. Försökte göra lite framdelsvändningar men han var så okoncentrerad  han var inte riktigt med på noterna. Prime sprang bara runt och försökte börja galoppera hela tiden, så Pontus gick och tittade på honom hela tiden...

Det var lite mysigt att rida ute trots att det var ganska kallt!


Sommarhäst

Som sagt ska jag upp och träffa en ponny som jag ev ska ta hand under någon vecka i sommar. Han heter Pajas och är ett russ på 138 cm. Ägaren är min mammas kompis Annika och henne träffade vi på för några dagar sen. Då började vi prata om att hon behövde hjälp i sommar och att jag gärna ville hjälpa till! Så idag ska vi upp och hälsa på honom och prata mer om när hon behövde hjälp och vad jag ska göra.

Hoppas att allt funkar och att jag kan ta hand om honom!


Planer för v.10

Måndag: Upp till Ponte

Tisdag: Upp för att träffa en ev. sommarhäst (info kmr)

Onsdag: Rida lektion på JFK

Torsdag: Inget planerat

Fredag: Dra till JFK och till Dotten

Lördag: Till JFK igen

Söndag: Upp till Travanti med Julia och Louice




Ingen skola

Som rubriken lyder blev det ingen skola idag heller! Min mage som varit lite orolig hela veckan blev värre igår kväll och känner mig inte alls bra. Så jag är hemma idag med men vi ska ändå upp till Pontus. Han måste ju ha mat och motion. Tar nog en liten promenad med honom i ridhuset. Vill ju inte att han ska stelna ihop totalt ;)

En av hans mindre fina sida, haha!


Mina bästa mobilbilder!

Tänkte att bi skulle få ta en titt på mina allra finaste mobilbilder! Alla står mig varmt om hjärtat och fotonörd som jag är så vill jag visa upp dom :D

 


Sovmorgon

Orkade inte gå upp till stallet idag utan stannade hemma och tog sovmorgon. Är inte riktigt helt bra så jag ska ta det lite lugnt och vila upp mig nu. Men på måndag är det skola som gäller igen och sen så åker vi upp till Ponte igen! Som jag saknat honom :)


Sjukling

Har blivit lite bättre nu faktiskt! Så nu hoppas jag att jag orkar gå till stallet en liten stund i morgon i alla fall.



Göteborgs inköpen

Köpte inte alls mycket och förväntade mycket mer REA och billiga priser. Hoppas på mer nästa år! Hittade många fina schabrak men hittade inga som passade in i min budget... Fick med mig en stor flaska pälsglans och ett tre-pack med kingslandstrumpor, nöjd över dom köpen jag gjorde.

Längtar i alla fall tills nästa år redan nu ;)


Influensa!

Som ni har märkt så har ju uppdateringen varit jättedålig i några dagar nu. I tisdags så hade jag en fruktansvärd huvudvärk som inte gick över så jag stannade hemma från skolan. Skulle ridit igen då men 1 timma innan vi skulle åka så tog jag tempen och den låg på 39 grader...

Så det var bara att glömma och drömma om att orka rida då när min huvudvärk hade blivit värre och tempen hade höjt sig så mycket. Onsdag morgon var en mardröm, tempen låg då på 39,5 och min katt gick och jamade som en galning. Så igår mådde jag bara... hemskt! Men på kvällen blev det bättre och temperaturen gick ner till 37,4 och huvudvärken blev också helt okej.

Idag mår jag faktiskt hyfsat bra och hoppas att det blir ännu bättre så jag kan vara i stallet nån gång denna veckan ;)


Saknar ju min bebis ♥