Ridning 27/2 -12

Idag var det framdelsvändningar som gällde! Red i volter och försökte få honom att ställa sig bättre. Jobbade mycket i båda varven på volten men även mycket på rakt spår. Sen gjorde vi många framdelsvändningar och han skötte sig kanon! Sen när han skulle skrittas av så tvingade jag upp mamma på honom. Hon har aldrig ridit innan så hon tyckte det var ganska läskigt ;)



Göteborg nästa!

Sitter nu i bussen på väg till GBGHS! Resan tar ungefär 2 timmar så nu längtar jag efter att få komma fram. Kommer säkert lite bilder under dagen och kanske ett snabbt inlägg från mobilen. Just nu är jag är sjukt trött men längtar som en galning... Ska försöka att bara handla det nödvändigaste men det blir nog lite svårt! Nu ska jag nog försöka sova lite på bussen för att orka med hela dagen :D



GHS

Japp imorrn smäller det.. Då åker vi till Göteborg! Tidig morgon blir det men det kommer bli så sjukt kul!! Det ska tas mängder med bilder på banan och kanske smygfoto någon kändis ;) 

Lite mer kommer imorgon om jag hinner!



Konstig uppdatering

Nu framöver de kommande veckorna så kommer uppdateringen vara lite konstig och inte som vanligt... Nu har jag totalt fullt upp med skolan och alla aktiviteter. Håller på att skriva massor av inägg som kommer senare när bloggen har kommit igång som vanligt! Då kommer även lite nya uppdateringar här :D



Teori

Idag var det teori på ridskolan. Vi satt nere i personalrummet och gick igen hästens delar, eftersom Angelica tyckte att vi behövde repetera det. Tror det var bra att vi gick igenom det då jag märkte att jag faktiskt hade glömt en hel del ^^ Gjorde även Dottens träns nu när det var teori! 

Sen var det stallvärdinnemöte. En gång per termin träffas alla stallvärdinnor i ett möte för att gå igenom vad som gäller och om det är något nytt som vi måste veta. Funderar faktiskt på att sluta... Men jag får bestämma mig lite senare då just nu är jag inte riktigt som jag brukar i huvudet!

Nu är det sängen som gäller så jag hinner sova så jag blir pigg i morgon :D



Ponte min älskade ponni ♥

Lördag, söndag och måndag har jag ridit världens finaste nu då! I helgen var ju min kusin Ida här så vi red honom tillsammans.

Lördagen åkte vi upp och i tanken låg att vi skulle ta mycket foto och rida med sadel, men så blev det inte riktigt! Hade väldigt ont i magen så Ida fick rida barbacka och vi tog bara några ynka kort... 
Sen satt vi upp båda två och skrittade av barbacka! Det var väldigt mysigt måste jag säga!

På söndagen så hittade vi en gjord och longeringssaker så då tyckte jag att vi kunde pröva och se om den passade och om han tyckte det var roligt. Så vi fick på honom alla remmar och linor som behövdes innnan vi gick in i ridhuset. Roligt tyckte han väl inte riktigt att det var men hade gjorde som vi sa och var väldigt duktig förövrigt. När han gått i båda varven så ville Ida se honom bli löshoppad, så vi ställde upp ett litet hinder som han hoppade åt båda hållen. 

Sen var det ju måndagen också! Tog med mig Malinda upp för att hon ville hänga med. Tänkte att Ponte skulle få stretcha igår så han inte skulle få träningsvärk. Men ville inte köra så mycket med honom ifall han blir för utmattad. Så vi red lite båda två innan vi satt upp tillsammans och red lite barbacka för att skritta av.

Dagarna med Ponte har varit väldigt mysiga men nu ska jag inte ha honom förrens nästa måndag!

Bilderna kommer inte upp idag utan ni får vänta tills jag hunnit redigera dom! ;)


Spanskaridskolans metoder

Själv tycker jag en del av deras metoder som jag sett på film och på youtube är ganska hemska mot hästen! De använder spöt och tvingar hästarna att bland annat stegra och hoppa på bakbenen...

Capriole är också en sak som är ganska hemskt, då tvingar dom hästen att hoppa rakt upp i luften och sedan sparka bakut innan den landar. På en film så sa de att det var bra i krig för då kunde hästen skada deras motståndare genom sparken. Men hästen får ju märken efter piskan som träffar deras bakdel?! Hur bra är det då då?

Hur bra är allt detta egentligen för hästen? Jag tror då inte det är specilellt bra! Detta är min tankar om detta ämne. Men jag vet att Spanska ridskolan även har utvecklat ridningen en hel del på ett bra sätt! :)


Vad tycker och tänker ni om detta?



Världens bästa Ida!

Nu har världens bästa kusin anlänt till huset! Planerna inför helgen är:
Lördag: Hålla i barnridningen på JFK. Åka till Ponte och rida!
Söndag: Fota på klubbhoppningen. Ev åka till Ponte och träna lite NH och rida en stund!
Ja så ser det ut just nu :D

Sötsaker = Cupcakes









Elin

Dagen idag spenderade jag med min kusin Elin! Vi tittade på film och åt pizza! Det var jättemysigt etfersom vi inte träffas så ofta annars :D 

Filmen hette Notting Hill och jag rekomenderar den verkligen!


Lördag

Längtar som jag aldrig gjort förut! Vill bara att det ska bli fredag så att Ida kan komma och sen att det blir lördag så jag ska rida Ponte. Hade tänkt rida ute på ridbanan för att han ska få lite omväxling. Sen tänkte jag att Ida och jag ska rida en liten sväng ute på honom så han får komma ut en liten stund till! Eftersom han antagligen inte kommer bli riden under torsdag så får han ta ett ganska långt pass för att han ska få bättre kondition.

Då kommer det ju nya bilder också, så jag antar att ni också längtar ;)

Vinterhagen del 1












Första hoppningen

Idag var det första gången jag skulle hoppa Pontus! Jag var jättenervös innan och ville bara åka hem så jag slappd et... För er som inte visste det så är jag LIVRÄDD för att hoppa efter jag bröt min fot i somras. Fast jag har hoppat och tävlat trots min rädsla. Men när vi väöl kom in var han bara jätteseg och ville inte alls gå frammåt. Men sen så när Erica tog honom en stund så fick han ordning på en jättefin och mjuk galopp! Sen tog jag honom igen och då fattade han direkt från skritt och kom in i en jätteskön galopp som han höll hela vägen till hindret och hoppade jättefint!

Till slut hade vi hoppat 80 cm! Jag som tyckte det var läskigt att hoppa 60 cm kunde nu hoppa 80 cm. Allt tack vare Pontus och Erica ♥


Sen undrar jag vilken färg som skulle passa bäst? :D

Svar på kommentar!





Svar: Jodå! Jag ska snart lägga upp en bildbomb på när jag och Sara var i hagen. Har också några bilder på mig och Dotten som väntar på att visas upp! Så bildbomberna är på väg jag lovar ;)

Veckoplanering

Eftersom det är sportlov så ska jag vara uppe hos Pontus en hel del för att jag har ju inte så mycket att göra ;)

Måndag: Rida Ponte
Tisdag: Till mormor
Onsdag: Ridning på ridskolan
Torsdag: Till stan med min kusin Elin
Fredag: Upp till Dot Com, Min kusin Ida kommer
Lördag: Upp till Dot Com, Upp till Ponte och rida
Söndag: Tävla klubbhoppning

Axel & Pontus

Imorgon så ska jag och mamma upp och träffa Pontes ägare Axel oxh bestämma lite mer och kolla lite om vad som gäller :) Ska bland annat fråga om jag får tävla lite klubb någon gång längre fram! Skulle vara väldigt roligt :D


Ska försöka ta lite bilder imorrn ;)

3 av mig

Vad tycks? En liten redigerad bild av mig :) Hittade insperation på Linas blogg :D Blev inte den bästa men det är första gången jag gör något sånt här så är jag ganska nöjd ;)



Hästdröm

Nu ska jag ta det lungt och slappna av ordentligt :D Tror jag ska sätta på en hästfilm som jag lånade på biblioteket för ett tag sen :) Ska ju specialisera mig på hästens kroppsspråk och problemhästars olika symtomer! Längtar efter att ha lärt mig tillräckligt för att kunna hjälpa någon häst eller ponny i framtiden ;) Tänk att ha krafterna för att förstå precis vad den menar och tänker. Det är min stora dröm, allt för att hjälpa så fantastiska djur ♥

Monki kär ♥



Är det värt det?

Sara ♥

Nu är Sara här och vi har suttit vid datorerna och Photoshop hela kvällen ;) Vi var ute i hagen med ponnysarna idag och tog kort. Jag tog på Sara och Danny, Sara tog på mig och Dotten :) Imorgon så ska vi gå på fotorunda upp till stallet och kanske gå runt dammen och ta kort! Så mer bilder blir det på lager :D

Tittar just nu på Världscupen i hoppning på Svt2! Det här kallar man ridning på extremt hög nivå :D Alla rider jättefint och duktigt. 



Finaste travhästen för alltid ♥

Finaste ♥

Höll mig hemma idag också :| Kände att jag behövde en dag hemma för att vila upp mig och när man är hemma så har man inget val, man får inte gå upp till stallet! Så det kanske var lika bra det... Att bara vara hemma på en frdag och vila upp sig inför helgen och att inte bli sjuk igen :)

För på måndag ska jag ju till Ponte Plutt och rida igen och det får man ju inte missa ;) Ska nog planera upp ridpasset och tänka lite på vad vi ska öva på! En grej är att han måste få en bättre framåtbjudning... Får se hur vi gör ;) 

Något tips hur man ökar bjudningen?



Ponte Plutt ♥

Sommar, sommar och sol. Havet och vinden som doftar kaprifol ♥


Saknar Göta kanal och sommar :D

Smart tänkande



Tyckte detta var väldigt smart att göra :D Nu är det lite lättare för mig att bestämma! Tack Rebecka för ett superinlägg ♥

Jag är en vampyr - Du vet jag vill bli din och ingen annan kommer in, hjärtat gör mig blind

Nu är ju vampyrer det som är "inne" så tänkte bjuda på två vampyrbilder!

Första bilden: http://nnathalies.devote.se/
Andra bilden: http://www.asimplystupidbrunette.blogspot.com/



Avatar- Jag & Nelly ♥



Labbade lite med en bild som jag och Nelly tog på Discot! Tyckte den blev väldigt cool :D Inspererades av filmen Avatar som är en av mina favoritfilmer!


VAD TYCKER NI OM BILEN?

Frågestund! ♥

Nu är det frågestund på bloggen så fråga på precis vad ni vill mellan himmel och jord! Jag svarar på frågorna i slutet på Februari!



Sjuk i alla fall

Trodde ju att jag skulle kunna gå till skolan idag men min förkylning gav sig tyvärr inte under natten. Mår nu ännu sämre än igår och tar det bara lugnt i soffan! Ska nog snart sätta på en film så jag har något att titta på.

Nu kan jag ju inte rida idag och det känns ju lite trist :( Men det är ju bättre att jag rider när jag känner mig riktigt bra!